درباره باتری های لیتیوم یونی
باتری های آیفون از فناوری لیتیوم یونی استفاده می کنند. در مقایسه با نسلهای قدیمیتر فناوری باتری، باتریهای لیتیوم یون سریعتر شارژ میشوند، دوام بیشتری دارند و برای عمر باتری بیشتر در بستهبندی سبکتر، چگالی توان بیشتری دارند. فناوری لیتیوم یون قابل شارژ در حال حاضر بهترین فناوری را برای دستگاه شما فراهم می کند.
چگونه عملکرد باتری را به حداکثر برسانیم
“طول عمر باتری” مدت زمانی است که یک باتری تا زمانی که نیاز به تعویض دارد دوام می آورد. یکی از عواملی که بر عمر و طول عمر باتری تأثیر می گذارد، ترکیب کارهایی است که با دستگاه خود انجام می دهید. مهم نیست که چگونه از دستگاه خود استفاده می کنید، راه هایی برای کمک وجود دارد. طول عمر باتری به “سن شیمیایی” آن مربوط می شود که چیزی فراتر از گذشت زمان است. این شامل عوامل مختلفی است، مانند تعداد چرخه های شارژ و نحوه مراقبت از آن.
برای به حداکثر رساندن عملکرد باتری و کمک به افزایش طول عمر باتری، این نکات را دنبال کنید . برای مثال، زمانی که آیفون برای مدت طولانی خاموش میکنید، آن را نیمه شارژ نگه دارید. همچنین از شارژ کردن یا رها کردن آیفون در محیط های گرم از جمله قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید برای مدت طولانی خودداری کنید. گوشی را شب تا صبح داخل شارژ قرار ندهید. باطری را به صورت کامل شارژ نمایید.
چرا باتری گوشی متورم می شود؟
توضیح اینکه چرا باتری ممکن است متورم شود، چیز پیچیده ای است. اما باتری ها از مواد شیمیایی ساخته شده اند. بارها شارژ و دشارژ باتری می تواند باعث تجزیه مواد و تولید گاز شود.
پیر شدن باطری از نظر شیمیایی
تمام باتری های قابل شارژ اجزای مصرفی هستند که با افزایش سن شیمیایی کارایی آنها کاهش می یابد.
همانطور که باتریهای لیتیوم یونی از نظر شیمیایی پیر میشوند، میزان شارژی که میتوانند در خود نگه دارند کاهش مییابد و در نتیجه زمان کمتری از قبل شارژ دستگاه میماند. این را می توان حداکثر ظرفیت باتری نامید. علاوه بر این، توانایی باتری برای ارائه حداکثر عملکرد آنی یا “پیک توان” ممکن است کاهش یابد. برای اینکه یک تلفن به درستی کار کند، وسایل الکترونیکی باید بتوانند انرژی آنی باتری را مصرف کنند. یکی از ویژگیهایی که بر این انتقال انرژی آنی تأثیر میگذارد امپدانس باتری است. باتری با امپدانس بالا ممکن است نتواند انرژی کافی را برای سیستمی که به آن نیاز دارد تامین کند. اگر باتری دارای سن شیمیایی بالاتر باشد، امپدانس باتری می تواند افزایش یابد. امپدانس باتری در حالت شارژ کم و در محیط دمای سرد به طور موقت افزایش می یابد. هنگامی که با سن شیمیایی بالاتر همراه شود، افزایش امپدانس قابل توجه تر خواهد بود. اینها ویژگیهای شیمی باتری است که در تمام باتری های لیتیوم یونی در صنعت مشترک است.
هنگامی که برق از باتری با سطح امپدانس بالاتر کشیده می شود، ولتاژ باتری به میزان بیشتری کاهش می یابد. قطعات الکترونیکی برای عملکرد صحیح نیاز به حداقل ولتاژ دارند. این شامل حافظه داخلی دستگاه، مدارهای برق و خود باتری است. سیستم مدیریت توان توانایی باتری برای تامین این نیرو را تعیین می کند و بارها را به منظور حفظ عملیات مدیریت می کند. هنگامی که عملیات دیگر نمی تواند با قابلیت های کامل سیستم مدیریت توان پشتیبانی شود، سیستم برای حفظ این قطعات الکترونیکی خاموش می شود. اگرچه این خاموش شدن از منظر دستگاه عمدی است، اما ممکن است توسط کاربر غیرمنتظره باشد.
جلوگیری از خاموش شدن غیرمنتظره
با شارژ کم باتری، سن شیمیایی بالاتر یا دماهای سردتر، کاربران بیشتر احتمال دارد خاموش شدن غیرمنتظره را تجربه کنند. در موارد شدید، خاموش شدن میتواند بیشتر اتفاق بیفتد و در نتیجه دستگاه را غیرقابل اعتماد یا غیرقابل استفاده میکند. برای iPhone 6، iPhone 6 Plus، iPhone 6s، iPhone 6s Plus، iPhone SE (نسل اول)، iPhone 7 و iPhone 7 Plus، iOS به صورت پویا پیک های عملکرد را مدیریت می کند تا از خاموش شدن غیرمنتظره دستگاه جلوگیری کند تا آیفون همچنان بتواند کار کند. این ویژگی مدیریت عملکرد مختص آیفون است و برای هیچ یک از محصولات دیگر اپل کاربرد ندارد. شروع با iOS 12.1، iPhone 8، iPhone 8 Plus و iPhone X شامل این ویژگی است. iPhone XS، iPhone XS Max و iPhone XR دارای این ویژگی هستند که با iOS 13.1 شروع می شود. با مدیریت عملکرد در آیفون ۱۱ و جدیدتر آشنا شوید. اثرات مدیریت عملکرد بر روی این مدلهای جدید به دلیل طراحی سختافزاری و نرمافزاری پیشرفتهتر، کمتر قابل توجه است.
این مدیریت عملکرد با مشاهده ترکیبی از دمای دستگاه، وضعیت شارژ باتری و امپدانس باتری کار می کند. تنها در صورتی که این متغیرها به آن نیاز داشته باشند، iOS به صورت پویا حداکثر عملکرد برخی از اجزای سیستم مانند CPU و GPU را مدیریت می کند تا از خاموش شدن غیرمنتظره جلوگیری کند. در نتیجه، بارهای کاری دستگاه به خودی خود متعادل می شود و به جای افزایش سریع و سریع عملکرد به یکباره، امکان توزیع هموار وظایف سیستم را فراهم می کند. در برخی موارد، کاربر ممکن است هیچ تفاوتی در عملکرد روزانه دستگاه مشاهده نکند. سطح تغییر درک شده بستگی به میزان مدیریت عملکرد مورد نیاز برای یک دستگاه خاص دارد.
در مواردی که به اشکال شدیدتری از این مدیریت عملکرد نیاز دارد، کاربر ممکن است متوجه اثراتی مانند:
- زمان راه اندازی برنامه طولانی تر
- هنگام پیمایش، نرخ فریم را کاهش دهید
- کاهش نور پس زمینه (که می تواند در مرکز کنترل نادیده گرفته شود)
- صدای بلندگو را تا -۳dB کاهش دهید
- کاهش تدریجی نرخ فریم در برخی از برنامه ها
- در شدیدترین موارد، فلاش دوربین غیرفعال می شود که در رابط کاربری دوربین قابل مشاهده است
- برنامههایی که در پسزمینه بهروزرسانی میشوند ممکن است پس از راهاندازی نیاز به بارگیری مجدد داشته باشند
بسیاری از حوزه های کلیدی تحت تأثیر این ویژگی مدیریت عملکرد قرار نمی گیرند. برخی از این موارد عبارتند از:
- کیفیت تماس تلفن همراه و عملکرد توان عملیاتی شبکه
- کیفیت عکس و فیلم گرفته شده
- عملکرد GPS
- دقت مکان
- حسگرهایی مانند ژیروسکوپ، شتاب سنج، فشارسنج
- Apple Pay
برای شارژ باتری کم و دماهای سردتر، تغییرات مدیریت عملکرد موقتی هستند. اگر باتری دستگاه از نظر شیمیایی به اندازه کافی قدیمی شده باشد، تغییرات مدیریت عملکرد ممکن است ماندگارتر باشند. این به این دلیل است که تمام باتری های قابل شارژ مصرفی هستند و طول عمر محدودی دارند و در نهایت نیاز به تعویض دارند. اگر تحت تأثیر این موضوع قرار گرفته اید و می خواهید عملکرد دستگاه خود را بهبود ببخشید، تعویض باتری دستگاه می تواند کمک کننده باشد.
گوشی من جهت مشکل باتری نیاز به تعمیر داره
برای تعمیر دستگاه و ارتباط کارشناسان مجموعه میتوانید با شماره ۰۲۱۲۶۴۵۸۵۰۴ تماس گرفته و یا از طریق بخش مربوط به درخواست تعمیرات فرم را کامل پر نمایید.